Sretenjsko skijanje AUSTRIJA & ITALIJA, 14-17. februar 2019.


14-17. februar 2019. - SRETENJE. Iskoristite Sretenje praznike i tokom 4-dnevnog boravka u graduu mesti Jesenice u Sloveniji skijajte četiri dana u četiri različita skijališta, dva unama najbliže austrijske regije Koruške (aus. Kärnten, eng. Carinthia): Arnoldstein i Gerlitzen kao i dva skijališta u italijanskoj pokrajini Frulija na samoj granici saSlovenijom i Austrijom: Sella Nevea i Tarvisio. Smeštaj je u slovenačkom pograničnom mestu Jesenice, odakle se svakoga dana odlazi na novi skijaški izlet i destinaciju. Skijašima će pored skijanja na različitim ski centrima, boravak biti upotpunjen i prijatnim ambijentom novo - renoviranog hotela "Kazina" u Jesenicama.


PROGRAM PUTOVANJA


Dan 1 - Sreda 13. februar 2019.
- Polazak iz Beograda sa dogovorenog mesta, u periodu 16:00-18:00.
- Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju. 

Dan 2 - Četvrtak 14. februar 2019.
- Dolazak u hotel Kazina u Jesenicama oko 02:00 ujutru (*) i ulazak u sobe. Noćenje u hotelu.
- Ustajanje i priprema (spremanje) za prvi skijaški dan.
- Polazak na skijalište oko 08:20. Vožnja do austrijskog skijališta Arnoldstein. Podela skipasova i celodnevno skijanje u ovom ski centru.
- Nakon završetka rada skijališta, sledi povratak u hotel.
- Opciona večera u hotelu uz doplatu.
- Slobodno vreme.

Dan 3 - Petak 15. februar 2019.
- Opcioni doručak u hotelu uz doplatu.
- Spremanje za skijanje i polazak na drugi skijaški dan. Vožnja do italijanskog ski centra Sella Nevea.
- Celodnevno skijanje u ovom skijalištu.
- Nakon skijanja, povratak u hotel.
- Opciona večera u hotelu uz doplatu.
- Slobodno vreme.

Dan 4 - Subota 16. februar 2019.
- Opcioni doručak u hotelu uz doplatu.
- Spremanje za skijanje i polazak na treći skijaški dan. Vožnja do austriojskog ski centra Gerlitzen.
- Celodnevno skijanje u Gerlitzenu.
- Nakon skijanja, povratak u hotel.
- Opciona večera u hotelu uz doplatu.
- Slobodno vreme.

Dan 5 - Nedelja 17. februar 2019.
- Opcioni doručak u hotelu uz doplatu.
- Spremanje za skijanje i polazak na četvrti skijaški dan. Vožnja do italijanskog ski centra Tarvisio.
- Celodnevno skijanje u ovom skijalištu.
- Nakon završetka rada skijališta, sledi povratak u Jesenice u hotel. Raspremanje i odjavljivanje iz soba i priprema za put.
- Opciona večera u hotelu uz doplatu.
- Polazak za Srbiju oko 19:00.

Dan 6 - Ponedeljak 18. februar 2019.
- Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

(*) U slučaju nepredviđenih okolnosti i situacija na putu na koje se ne može uticati (npr. saobraćajni zastoji, dugo zadržavanje na granicama, vanredni uslovi na putu usled vremenskih neprilika i sl.) vreme dolaska u hotel može odstupati od navedenog planiranog vremena dolaska. Iz tog razloga organizator putovanja ne može garantovati tačno vreme stizanja i smeštaja u sobe.


First minute CENA paket aranžmana:
Hotel KAZINA Jesenice - 4 noćenja, 4-dnevni skipas, prevoz:

- Sa smeštajem u 5-krevetnim sobama - 225 evra.
- Sa smeštajem u 4-krevetnim sobama - 235 evra.
- Sa smeštajem u 3-krevetnim sobama - 240 evra.
- Sa smeštajem u 2-krevetnim sobama - 260 evra.

Popust za decu
u pratnji dve odrasle osobe
:
- Deca do 5,99 god. starosti u krevetu sa odraslom osobom imaju popust u visini od 130 evra
- Deca od 6 do 14,99 god. imaju popst u visini od 35 evra na cenu kompletnog paketa.

Doplata za ishranu:
Paket ishrane, 3 doručka i 4 večere: 49 eur. Doplata se plaća na recepciji hotela. Za decu do 5,99 godina - ishrana je besplatna.

Uplata aranžmana je u dinarima, po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.

Aranžman uključuje:
- Prevoz na relaciji Beograd - Jesenice - Beograd.
- Sve neophodne transfere do naznačenih skijališta po programu puta.
- Četiri noćenja u hotelu Kazina - Jesenice
- Četiri jednodnevnih skipas karata za skijališta: (dan 1 - Arnoldstein (Austrija), dan 2 - Sella Nevea (Italija), dan 3 - Gerlitzen (Austrija), dan 4 - Tarvisio (Italija))
- Kompletnu organizaciju i vođenje putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
- Ishranu hotelu Kazina - Jesenice za šta je moguća doplata na licu mesta.
- Boravišnu taksu, koju putnici plaćaju samostalno na recepciji hotela i to 1,04 evra po osobi dnevno. Deca ispod 6 god. su oslobođena boravišne takse, a deca 6-12 god. plaćaju 50% od vrednosti takse.
- Putno zdravsktveno osiguranje sa ski rizikom, koje se može uplatiti u prostorijama udruženja.
- Individualne troškove putnika.

Bez skipasa, umanjenje odrasli - 85 evra, deca 6 do 14,99 god. - 45 evra.

Skijaši su u obavezi da čuvaju svoje skipas karte i vrate ih vodiču nakon skijanja. U slučaju da žele zadržati iste za uspomenu ili u slučaju gubitka istih, neophodno je platiti 5 evra depozita po svakoj skipas kartici.

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
Za ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja .
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Apart Hotel KAZINA - Jesenice

Novo - renoviran Apart hotel "Kazina" nalazi se u samom centru mesta Jesenice, u blizini magistralnog puta. Apart hotel Kazina u ponudi ima 14 moderno opremljenih smeštajnih jedinica, od kojih 5 apartmana, 2 dvokrevetne sobe, 3 trokrevetne i 4 apartmana. Aparthotel može u isto vreme da primi 53 osobe. Sobe i apartmani mogu da primaju od 2 do 5 osoba. U ponudi je smještaj u sobama, apartmanima. Oni su opremljeni LCD televizorom, besplatnom WIFI internet konekcijom, sefom, kupatilom sa tuš kabinom i WC-om, fenom i besplatnim toaletnim priborom.

Detaljnije...

Detaljnije o destinaciji: Bled

Bled - jedinstvena lepota jezera i njegove okoline, savršen geografski položaj na južnoj strani Alpa u blizini austrijske i italijanske granice čine Bled idealnim mestom za turizam.

Ukrašavaju ga tri dragulja: stari zamak; jezero i ostrvce sa crkvom na njegovoj sredini. Bledski grad, ćutljivi svedok njegove nekadašnje slave, ponosito stoji na steni iznad jezera, a odatle posetioci imaju nezaboravan pogled na Bled i njegovu okolinu.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Krvavec

Krvavec je jedan od slovenskih ponosa i jedno od najboljih skijališta u toj zemlji, sudeći po anketama skijaša. Ulaganja u proteklih nekoliko godina napravila su od ovog centra, ne samo odličan skijaški poligon, već i centar koji osim staza i žičara nudi i druge zanimljivosti. Skijalište se nalazi nedaleko od Kranja, a svega 25km od Ljubljane.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Popova Šapka

Popova Šapka, najpoznatiji skijaški centar u Makedoniji nalazi se na Šar Planini na visini od 1700 m. Udaljen 18 km od Tetova i 53 km od Skoplja i do njega se, zbog dobrog  prilaza i kvalitetnog puta, bez većih problema stiže i u toku zimske sezone. Nekada vrlo popularno skijalište u staroj Jugoslaviji, posle dosta godina zatišja danas ponovo postaje interesantno kako nostalgičarima, tako i novim generacijama skijaša. Domaćih i stranih turista je sve više i centar popnovo poprima stari sjaj.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Cerkno

Cerkno, gradić sa oko 2000 stanovnika, nalazi se u samom srcu Slovenije, tamo gdje završava Gorenjska i počinje Primorska regija. Ovo mesto je poznato po idealnim uslovima za odmor, kako leti, tako i tokom zime. Iznad mesta se prostire istoimeno skijalište - Skijaški centar Cerkno.
Skijalište Cerkno, u više navrata je proglašeno za "Naj skijalište Slovenije". Nalazi se na padinama Črnog vrha u centralnom delu zapadne Slovenije, a prostire se na 70 ha uređenih ski terenana, na visinama od 935 m do 1.291 m.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Vogel

U nacionalnom parku Triglav, smješten je VOGEL, prelepim prirodnim krajolicima ukrašeno skijalište. Ski centar leži u srcu Julijskih Alpa, pored najvišeg vrha Slovenije i jednog od najljepših slovenačkih jezera, Bohinjskog jezera. Prostire se na visinama od 1.535 do 1.800 mnv.
Put koji vodi pored Bohinjskoj jezera, dovodi pravo na parking, odakle kreće velika gondola koja vodi u ski centar Vogel. Gondola je izgrađena 2001. i kapaciteta je 80 osoba.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Gerlitzen

Gerlitzen, nama jedno od najbližih asutrijskih skijališta, nalazi se u pokrajini Koruška, na planini iznad jezera Ossiacher, a iznad mesta Anenhajma odakle i kreće gondola. Najviša tačka ovog ski centra je na visini od 1.919 m. U blizini je veći administrativni i trgovinski centar Villach koji se nalazi između jezera Osia (Ossiacher see) i Vorterse (Worther see). Gerlitzen je najveći od tri ski centara u oblasti grada Villaha, sa ukupno 51 km ski staza i 14 liftova. Druga dva ski centra su Verdic i Drajlanderek.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Pamporovo

Pamporovo je najjužnije skijalište u Evropi i jedno od najpopularnijih skijališta u Bugarskoji nudi dobru kombinaciju pouzdane pokrivenosti snegom i puno sunca tokom zime. Nalazi se na ograncima južnih Rodopa u pokrajini Smoljan, na nadmorskoj visini od 1620 m, a najviši vrh je Snežanka (1926 mnv). Ski centar je od Sofije udaljen 240 km, od Plovdiva 80 km, dok je od Egejskog mora vazdušnom linijom udaljen svega 65 km. Klima je blaga sa mediteranskim uticajem, i Pamporovo sa oko 260 sunčanih dana i oko 150 dana pod snegom u toku godine ima idealne uslove za skijanje ili odmor. Tokom januara, prosečna temperatura je oko 3C, što pogoduje debljini snežnog pokrivača od 140 do 150 cm tokom cele sezone.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Kranjska Gora

Kranjska Gora je smeštena u dolini izmedju Karavanki i Julijskih Alpa, na tromedji Slovenije, Austrije i Italije. Sa svojim impozantnim vrhovima i tajanstvenim šumama, predstavlja izazov za skijaše, planinare i alpiniste. Kao važan zimski sportski centar poznata je po takmičenjima za Svetski kup u skijanju i skijaškim letovima na velikoj skakaonici na Planici.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Tarvisio

Tarvisio se nalazi u dolini Val Canale na 754 m/nv na tromeđi Italije, Austrije i Slovenije. Lokalnim putem od Kranjske Gore ima 15 minuta voznje. Grad je bio domaćim Zimske Univerzijade 2003. Na ovom skijalištu su vožene i spust i superveleslalom trke FIS Svetskog kupa. Poznat je i po velikoj robnoj pijaci, mestu snadbevanja i mnogih domaćih vlasnika butika.

Skjaliste se nalazi na samom rubu gradica Tarvisia. Konfiguracija terena deli skijaliste na dva dela koja su povezana sa kraćim četverosedom i po dve vezne ski staze.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Arnoldstein

Ski centar Arnoldstein - Dreiländereck se nalazi u austrijskoj pokrejini Koruška (Kärnten) južno od grada Filaha (Villach). U neposrednoj je blizini gradića Arnoldstein na samoj tromeđi između Austrije, Slovenije i Italije. Iz Kranjske gore do ovog skijališta se stiže za oko 25 min.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bovec Kanin - Sella Nevea

Skijalište Kanin je najviše slovenačko skijalište i jedino skijalište na kome se staze protežu iznad 2000 m/nv. Nalazi se u severozapadnom delu Slovenije, iznad  turističkog mesta Bovec i reke Soče. U izuzetnom prirodnom okruženju, sa planine Kanin se može uživati u veličanstvenom pogledu na Triglav i Julijske Alpe, kao i Jadransko more - Tršćanski zaliv koi je vazdušnom linijom udaljen 60 km.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Sella Nevea - Kanin

Sella Nevea, maleno naselje koje se nalazi u Italiji, sa zapadne strane planinskog masiva iznad Bovca. Za razliku od Boveca u Sloveniji, sa italijanske strane pristup skijalištu je puno udobniji. Iz Sella Nevea, kao i iz Boveca, na skijalište izvlači kabinska žicara - gondola, ali novijeg datuma i veceg kapaciteta.
U izuzetnom prirodnom okruženju sa planine Kanin se može uživati u veličanstvenom pogledu na Triglav i Julijske Alpe kao i Jadransko more - Tršćanski zaliv koi je vazdušnom linijom udaljen 60km.

Detaljnije...