Ski safari SLOVENIJA - 4 skijališta Slovenije - Sretenje, 14-17. februar 2019.


14-17. februar 2019. - SRETENJE. Provedite Sretenjske praznike i iskoristite te dane na pravi način. Pođite u nezaboravnu četvorodnevnu skijašku avanturu - SKI SAFARI SLOVENIJA - koja omogućava skijanje u ski centrima: Krvavec, Kanin-Sella Nevea, Cerkno i Kranjska Gora. Smeštaj je u hotelu KRIM na Bledu, odakle se svakoda dana putuje na novu skijašku destinaciju. Skijašima je pored raznovrsnosti skijališta, na raspolaganju ugođaj i prijatan boravak u prelepom zimskom ambijentu Bleda.

PROGRAM PUTOVANJA


Dan 1 - Sreda 14. februar 2018.
- Polazak iz Beograda u popodnevnim satima (između 16 i 18h).
- Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju.

Dan 2 - Četvrtak 15. februar 2018.
- Dolazak oko 02:00 (*) ujutru na Bled i smeštanje sobe hotela Krim. Noćenje u hotelu.
- Ustajanje i priprema (spremanje) za skijanje. Okupljanje ispred hotela za polazak na skijalište. Podela skipaseva: 4-dnevni "skipas Slovenski Alpi".
- Polazak na skijalište oko 08:20. Vožnja do polazne stanice gondole na skijalištu Krvavec. Celodnevno skijanje.
- Po zaveršenom skijanju povratak na Bled u hotel.
- Opciona večera u hotelu (uz doplatu).
- Slobodno vreme na Bledu.

Dan 3 - Petak 16. februar 2018.
- Opcioni doručak u hotelu (uz doplatu).
- Polazak skijalištu Sella Nevea koje sa slovenačkim skijalištem Kanin iznad Boveca čini integralno skijalište.
- Celodnevno skijanje u ovom slovenačko-italijanskom skijalištu.
- Nakon završetka skijanja povratak na Bled u hotel.
- Opciona večera u hotelu (uz doplatu).
- Slobodno vreme koje je najbolje iskoristiti za šetlju po gradiću Bled i obali istoimenog jezera.

Dan 4 - Subota 17. februar 2018.
- Opcioni doručak u hotelu (uz doplatu).
- Spremanje za skijanje i polazak na treći skijaški dan. Vožnja do skijališta Cerkno koje godinama nosi naslov najmodernijeg skijališta u Sloveniji.
- Celodnevno skijanje u ovom skijalištu.
- Nakon skijanja, povratak u hotel.
- Opciona večera u hotelu (uz doplatu).
- Slobodno vreme.

Dan 5 - Nedelja 18. februar 2018.
- Opcioni doručak u hotelu (uz doplatu).
- Spremanje za skijanje i polazak na treći skijaški dan. Vožnja ka ski centru Kranjska Gora.
- Celodnevno skijanje u ovom skijalištu.
- Nakon skijanja, povratak u hotel, priprema za polazak.
- Opciona večera u hotelu (uz doplatu)
- Polazak za Beograd. Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju.
 
Dan 6 - Ponedeljak 19. februar 2018.
- Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

(*) U slučaju nepredviđenih okolnosti i situacija na putu na koje se ne može uticati (npr. saobraćajni zastoji, dugo zadržavanje na granicama, vanredni uslovi na putu usled vremenskih neprilika i sl.) vreme dolaska u hotel može odstupati od navedenog planiranog vremena dolaska. Iz tog razloga organizator putovanja ne može garantovati tačno vreme stizanja i smeštaja u sobe.

CENA paket aranžmana:
Hotel KRIM - Bled, četiri noćenja:
- Sa smeštajem u 5-krevetnim sobama - 199 evra.
- Sa smeštajem u 4-krevetnim sobama - 219 evra.
- Sa smeštajem u 3-krevetnim sobama - 229 evra.
- Sa smeštajem u 2-krevetnim sobama - 239 evra.

Popust za decu u pratnji dve odrasle osobe:
- Deca do 5,99 god. starosti u krevetu sa odraslom osobom imaju popust u visini od 120 evra
- Deca od 6 do 14,99 god. imaju popst u visini od 40 evra na cenu kompletnog paketa.

Doplata za ishranu:
Paket ishrane (samoposluživanje), 3 doručka i 4 večere: 40 eur. Pojhedinačni obroci: doručak 5 eur, večera 10 eur. Doplata se plaća na recepciji hotela. Za decu do 5,99 godina - ishrana je besplatna.

Bez skipasa: Stariji od 15 god umanjenje -70 evra, bez skipasa deca starosti od 6 do 14,99 god umanjenje -40 evra.

Uplata aranžmana je u dinarima, po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.


Aranžman uključuje:
- Prevoz na relaciji Beograd - Bled - Beograd.
- Sve neophodne transfere do naznačenih skijališta (dan 1 -Krvavecl, dan 2 - Kanin-Sella Nevea, dan 3 - Cerkno, dan 4 - Kranjska Gora).
- Četiri noćenja u hotelu KRIM na Bledu.
- 4-dnevni skipas Slovenski Alpi
- Kompletnu organizaciju i vođenje putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
- Boravišnu taksu za Bled, koju putnici plaćaju samostalno na recepciji hotela i to 3,20 evra po osobi dnevno. Deca ispod 6 god. su oslobođena boravišne takse, a deca 6-12 god. plaćaju 50% od vrednosti takse.
- Putno zdravsktveno osiguranje sa ski rizikom, koje se može uplatiti u prostorijama udruženja.
- Ishrana - moguća doplata na licu mesta paketa 3 doručka+ 4 večere.
- Individualne troškove putnika.

Skipas: 4-dnevni skipas Slovenski Alpi - omogućava 4 dana skijanja u ski centrima: Krvavec, Kranjska Gora, Sella Nevea i Vogel. Izbor ski centara i raspored skijanja će se odvijati prema planu putovanja, osim u slučajevima kada predstavnik Skibusa na terenu ne proceni da je u interesu grupe, zbog boljih skijaških i vremenskih uslova, da se raspored skijališta po danima promeni i eventualno neko od navedenih skijališta isključi iz programa i zameni drugim, ako uslovi za skijanje u tom skijalištu nisu adekvatni (npr. nedostatak snega).
Skijaši su u obavezi da čuvaju svoju skipas karticu i vrate je vodiču zadnjega dana nakon skijanja. U slučaju da žele zadržati svoju skipas karticu za uspomenu ili u slučaju gubitka iste, neophodno je platiti 5 evra depozita po svakoj skipas kartici.

Skipas Slovenski Alpi - omogućava skijanje u sledećim slovenaćkim skijalištima: Kranjska Gora, VogelKrvavec, Cerkno i Kanin-Sella Nevea. Posebnu prednost koju ovaj skipas nudi skijašima jeste izbor skijališta na sam dan skijanja, a u zavesnosti od trenutnih vremenskih prilika i uslova za skijanje (skijaši se mogu opredeliti za ono skijalište u kome tog dana vladaju najbolji uslovi za skijanje - vremenske i snežne prilike). Sa višednevnim skipasom "Slovenski Alpi", sami skijaši biraju koliko dana i gde žele da skijaju od ponuđena tri skijališta (ukoliko žele mogu ga potrošiti i samo na jedno od navedenih skijališta).
NAPOMENA: Kako "skipas Slovenski Alpi" to već omogućava, u zavisnosti od vremenskih prilika, vodiči zadržavaju pravo promene rasporeda skijališta iz programa putovanja i izbora onog skijališta gde toga dana vladaju najbolji uslovi za skijanje. Takođe, u slučaju da u bilo kom od navedenih skijališta bude nedovoljno snega, odnosni skipas omogućava da u programu puta to skijalište bude zamenimo drugim. Predstavnici Skibusa će na terenu, zahvaljujući mogućnostima koje ovaj skipas nudi, raditi u funkciji ostvarenja što kvalitetnijeg i boljeg skijanja za sve putike ski safari Slovenija programa.

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
Za ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja .
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Hotel Krim - Bled

Naselje Bled nalazi se na severozapadu Slovenije, u podnožju Julijskih Alpa. Udaljen od Beograda cca 580 km Bled je, sa svojom okolinom i prirodnim lepotama, pravi biser Slovenije.
Prijatan i bezbrižan odmor među prijateljima! Ovo je slogan Hotela Krim na Bledu koji je osnovan pre više od 50 godina. Hotel se nalazi u centru Bleda, na 100 metara od jezera i u blizini sportskog kompleksa. U prelepom prirodnom okruzenju pored jezera i nudi sve sto je gostu potrebno za opustanje i aktivan odmor.

Detaljnije...

Detaljnije o destinaciji: Bled

Bled - jedinstvena lepota jezera i njegove okoline, savršen geografski položaj na južnoj strani Alpa u blizini austrijske i italijanske granice čine Bled idealnim mestom za turizam.

Ukrašavaju ga tri dragulja: stari zamak; jezero i ostrvce sa crkvom na njegovoj sredini. Bledski grad, ćutljivi svedok njegove nekadašnje slave, ponosito stoji na steni iznad jezera, a odatle posetioci imaju nezaboravan pogled na Bled i njegovu okolinu.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Krvavec

Krvavec je jedan od slovenskih ponosa i jedno od najboljih skijališta u toj zemlji, sudeći po anketama skijaša. Ulaganja u proteklih nekoliko godina napravila su od ovog centra, ne samo odličan skijaški poligon, već i centar koji osim staza i žičara nudi i druge zanimljivosti. Skijalište se nalazi nedaleko od Kranja, a svega 25km od Ljubljane.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Popova Šapka

Popova Šapka, najpoznatiji skijaški centar u Makedoniji nalazi se na Šar Planini na visini od 1700 m. Udaljen 18 km od Tetova i 53 km od Skoplja i do njega se, zbog dobrog  prilaza i kvalitetnog puta, bez većih problema stiže i u toku zimske sezone. Nekada vrlo popularno skijalište u staroj Jugoslaviji, posle dosta godina zatišja danas ponovo postaje interesantno kako nostalgičarima, tako i novim generacijama skijaša. Domaćih i stranih turista je sve više i centar popnovo poprima stari sjaj.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Cerkno

Cerkno, gradić sa oko 2000 stanovnika, nalazi se u samom srcu Slovenije, tamo gdje završava Gorenjska i počinje Primorska regija. Ovo mesto je poznato po idealnim uslovima za odmor, kako leti, tako i tokom zime. Iznad mesta se prostire istoimeno skijalište - Skijaški centar Cerkno.
Skijalište Cerkno, u više navrata je proglašeno za "Naj skijalište Slovenije". Nalazi se na padinama Črnog vrha u centralnom delu zapadne Slovenije, a prostire se na 70 ha uređenih ski terenana, na visinama od 935 m do 1.291 m.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Borovec

Borovec je jedan od najpoznatijih i najstarijih skijaških centara u Bugarskoj. Smešten je u gustoj borovoj šumi, na nadmorskoj visini od 1350m, na severnim padinama planine Rila, u podnožju najvišeg vrha na Balkanu-Mousala (2925m). Od Beograda je udaljen 473 km, a od glavnog grada Bugarske - Sofije 73 km.

Zimski centar je osnovan krajem XIX veka kao lovni rezervat bugarskih careva. Danas, Borovec predstavlja savremeni ski centar sa mnogobrojnim hotelima, restoranima, mestima za razonodu, vrhunskim ski stazama ...

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Moltaler glečer

Gelečer Moltaler (Mölltaler) je nama nabliže glečersko skijalište koje se nalazi u austrijskoj pokrajinu Koruška u njenom severnom delu, u blizini austrijske pokrajine Salzburg. Skijalište na glečeru se prostire na visinama imeđu 2100 – 3122 m/nv. Staze na Molltaleru su široke, dobro uređenje, a snega ne nedostaje. Na glečeru prevlađuju crvene i  plave staze, čija ukupna dužina iznosi oko 53 km uvezanih sa 9 žičara. Posebno je privlačan 16 km dugački spust koji sa vrha sa mnogo varijanti vozi u podnožje.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Vogel

U nacionalnom parku Triglav, smješten je VOGEL, prelepim prirodnim krajolicima ukrašeno skijalište. Ski centar leži u srcu Julijskih Alpa, pored najvišeg vrha Slovenije i jednog od najljepših slovenačkih jezera, Bohinjskog jezera. Prostire se na visinama od 1.535 do 1.800 mnv.
Put koji vodi pored Bohinjskoj jezera, dovodi pravo na parking, odakle kreće velika gondola koja vodi u ski centar Vogel. Gondola je izgrađena 2001. i kapaciteta je 80 osoba.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Gerlitzen

Gerlitzen, nama jedno od najbližih asutrijskih skijališta, nalazi se u pokrajini Koruška, na planini iznad jezera Ossiacher, a iznad mesta Anenhajma odakle i kreće gondola. Najviša tačka ovog ski centra je na visini od 1.919 m. U blizini je veći administrativni i trgovinski centar Villach koji se nalazi između jezera Osia (Ossiacher see) i Vorterse (Worther see). Gerlitzen je najveći od tri ski centara u oblasti grada Villaha, sa ukupno 51 km ski staza i 14 liftova. Druga dva ski centra su Verdic i Drajlanderek.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Pamporovo

Pamporovo je najjužnije skijalište u Evropi i jedno od najpopularnijih skijališta u Bugarskoji nudi dobru kombinaciju pouzdane pokrivenosti snegom i puno sunca tokom zime. Nalazi se na ograncima južnih Rodopa u pokrajini Smoljan, na nadmorskoj visini od 1620 m, a najviši vrh je Snežanka (1926 mnv). Ski centar je od Sofije udaljen 240 km, od Plovdiva 80 km, dok je od Egejskog mora vazdušnom linijom udaljen svega 65 km. Klima je blaga sa mediteranskim uticajem, i Pamporovo sa oko 260 sunčanih dana i oko 150 dana pod snegom u toku godine ima idealne uslove za skijanje ili odmor. Tokom januara, prosečna temperatura je oko 3C, što pogoduje debljini snežnog pokrivača od 140 do 150 cm tokom cele sezone.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Kranjska Gora

Kranjska Gora je smeštena u dolini izmedju Karavanki i Julijskih Alpa, na tromedji Slovenije, Austrije i Italije. Sa svojim impozantnim vrhovima i tajanstvenim šumama, predstavlja izazov za skijaše, planinare i alpiniste. Kao važan zimski sportski centar poznata je po takmičenjima za Svetski kup u skijanju i skijaškim letovima na velikoj skakaonici na Planici.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Tarvisio

Tarvisio se nalazi u dolini Val Canale na 754 m/nv na tromeđi Italije, Austrije i Slovenije. Lokalnim putem od Kranjske Gore ima 15 minuta voznje. Grad je bio domaćim Zimske Univerzijade 2003. Na ovom skijalištu su vožene i spust i superveleslalom trke FIS Svetskog kupa. Poznat je i po velikoj robnoj pijaci, mestu snadbevanja i mnogih domaćih vlasnika butika.

Skjaliste se nalazi na samom rubu gradica Tarvisia. Konfiguracija terena deli skijaliste na dva dela koja su povezana sa kraćim četverosedom i po dve vezne ski staze.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Arnoldstein

Ski centar Arnoldstein - Dreiländereck se nalazi u austrijskoj pokrejini Koruška (Kärnten) južno od grada Filaha (Villach). U neposrednoj je blizini gradića Arnoldstein na samoj tromeđi između Austrije, Slovenije i Italije. Iz Kranjske gore do ovog skijališta se stiže za oko 25 min.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Bovec Kanin - Sella Nevea

Skijalište Kanin je najviše slovenačko skijalište i jedino skijalište na kome se staze protežu iznad 2000 m/nv. Nalazi se u severozapadnom delu Slovenije, iznad  turističkog mesta Bovec i reke Soče. U izuzetnom prirodnom okruženju, sa planine Kanin se može uživati u veličanstvenom pogledu na Triglav i Julijske Alpe, kao i Jadransko more - Tršćanski zaliv koi je vazdušnom linijom udaljen 60 km.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Sella Nevea - Kanin

Sella Nevea, maleno naselje koje se nalazi u Italiji, sa zapadne strane planinskog masiva iznad Bovca. Za razliku od Boveca u Sloveniji, sa italijanske strane pristup skijalištu je puno udobniji. Iz Sella Nevea, kao i iz Boveca, na skijalište izvlači kabinska žicara - gondola, ali novijeg datuma i veceg kapaciteta.
U izuzetnom prirodnom okruženju sa planine Kanin se može uživati u veličanstvenom pogledu na Triglav i Julijske Alpe kao i Jadransko more - Tršćanski zaliv koi je vazdušnom linijom udaljen 60km.

Detaljnije...