Rafting Limom i obilazak parka prirode Uvac - sezona 2018.


RAFTING LIMOM I OBILAZAK PARKA PRIRODE UVAC - sezona 2018.  H I T !

Rafting na reci Lim predstavlja pravi izazov i pruža vrhunski doživljaj, kako ljubiteljima raftinga, tako i zaljubljenicima u prirodu. Veličanstveni predeli kroz koji prolazi ova reka, ostaviće vas bez daha i pružiti aktivan odmor od naporne i stresne svakodnevice urbanog života. Pored raftinga Limom, ovaj program uključuje i pešačku turu u Specijalnim rezervatu prirode Uvac, jednim od najlepših rezervata prirode u Srbiji, koje je stanište izuzetno retke vrste orla lešinara, Beloglavog supa. Finalni cilj višečasovne pešačke ture jedan od najlepših vidikovaca u našoj državi, vidikovac Molitva, sa koga se pruža nezaboravan pogledu na meandre Uvca.

Ukoliko bude dovoljno zainteresovanih, orgamizujemo prevoz autobusom.

Termini putovanja za sezonu 2018:
- 11-13.maj 2018.
- 25-27.maj 2018.
- 08-10.jun 2018.
- 22-24.jun 2018.
- 13-17.jul 2018.

- 03-05.avgust 2018.
- 17-19.avgust 2018.

- 07.-09.septembar 2018. 
- 21.-23.septembar 2018.
 

U slučaju interesovanja biće pokrenuti i drugi termini.

PROGRAM PUTOVANJA:

1 dan, Petak - 11.maj / 25.maj / 08.jun / 22.jun/ 13.jul / 03.avgust / 19.avgust / 07.septembar / 21.septembar
- Polazak iz Beograda u kasnim popodnevnim satima.
- Dolazak u Priboj i smeštanje u hotel Lim u izabrane sobe.
- Kasna večera u hotelu. Noćenje.

2 dan, Subota - 12.maj / 26.maj / 09.jun / 23.jun / 16.jul / 04.avgust / 20.avgust / 10.septembar / 22.septembar
- Nakon doručka, premanje i polazak na rafting.
- Neposredno pre raftinga obilazak manastira Kumanica, koji se nalazi u dolinini Lima između Prijepolja i Bijelog Polja, blizu granice sa Crnom Gorom. Nakon posete manastiru, sledi start raftinga Limom ka Petrovcu. Duž rafting rute Kumanica - Petrovac, dugoj 30 km, proći će se kroz 16 bukova od kojih su najpoznatiji: "Kumanički", "Picin buk", "Jendek" i buk "Strugovi" na kome je održan evropski kup i državno prvenstvo u raftingu, a pored adrenalina, posetioci će imati prilike da uživaju u razgledanju fascinantnih krajolika koje nudi  dolina Lima. Po dolasku u Petrovc na Limu, hrabri i odvažni će  imati prilike da skaču sa višemetarskih skakaonica, mestu gde se inače i održava takmičenje u skokovima u vodu.
Nakon raftinga sledi presvlačenje i prevoz autobusom do manastira Mileševa, zadužbine kralja Vladislava i Sv. Save iz 1218. godine, poznatog po svetski značajnoj fresci "Beli andjeo".
- Povratak u hotel Lim u Priboju. Večera u hotelu.
- Noćenje u hotelu.
3. dan, Nedelja - 13.maj / 27.maj / 10.jun / 24.jun / 15.jul / 05.avgust / 19.avgust / 09.septembar / 23.septembar
- Ustajanje i doručak u hotelu.
- Razduživanje soba i odjava iz hotela.
- Odlazak u Pribojsku banju i obilazak manastira Sveti Nikola iz XII veka.
- Nakon obilaska manastira sledi vožnja do Uvačkog jezera, odakle se polazi na izuzetno аtrаktivnu pešačku turu Specijalnim rezervatom prirode Uvac, koja za cilj ima dolazak do jednog od najlepših vidikovaca u našoj državi, vidikovca Molitva, sa koga se pruža impresivan pogled na meandre Uvca. Specijalni rezervat prirode Uvac, jedan od najlepših rezervata prirode U Srbiji, stanište je izuzetno retke vrste orla lešinara, Beloglavog supa (orlova koji krase grb Srbije još iz doba Nemanjića). Uvačka regija je drugo na svetu najveće stanište ove impresivne ptice. Trajanje pešačke ture iznosi oko 5 časova. Ova tura će u celosti moći da bude realizovana ukoliko vremenske prilike to budu dozvolile. u protivnom će biti obezbeđen alternativni program.
Onima kojima je pešačka tura suviše naporna, mogu u sopstvenoj režiji uplatiti plovidbu katamaranom po Uvačkom jezeru. Ploveći Uvačkim jezerom i čuvenim meandrima Uvca, u ukupnoj dužini od 23km, uživaće se u veličanstveoj prirodi, proći će se pored starog mosta na Žvalama (koji predstavlja deo starog puta Carigrad-Dubrovnik, tzv. "put soli") i zidina vojne karaule "Klek" iz 13.-og veka. Posebnu atrakciju predstavlja obilazak Ledene pećine (600m), koja se na ovoj ruti. Na ivicama litica duž kanjona videće se gnezda Beloglavog supa, a ove fascinantne ptice, raspona krila i preko 3m, veličanstveno će krstariti nebom iznad. 
- Nakon završene pešačke ture, odlazak do izabranog restorana gde će putnici imati prilike da se odmore, okrepe i ručaju (opcioni ručak). Nakon pauze za ručak, sledi polazak za Beograd.
- Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima.

Vikikovac Molitva - UvacHicking u Specijalnom rezervatu prirode uvac


Cena aranžmana sa sopstvenim prevozom po osobi iznosi:

- Za smeštaj u 5-krevetnim sobama - 45 evra.
- Za smeštaj u 4-krevetnim sobama - 49 evra.
- Za smeštaj u 3-krevetnim sobama - 59 evra.
- Za smeštaj u 2-krevetnim sobama - 69 evra.

U slučaju dovoljnog broja zainteresovanih (minimalno 30) za prevoz turističkim autobusima na realciji Beograd - Priboj - Beograd sa svim transferima tokom trajanja programana, doplata na navedene cene aranžmana je 30 evra.

Uplata aranžmana je u dinarima, po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.
Popust za članarinu za sezonu 2017/2018, za nove članove 50%.

Aranžman obuhvata:
- Dva polupansiona u hotelu Lim u cetru Priboja.
- Jednodnevni rafting Limom uz obezbeđenu kompletnu rafting opremu za svakog pojedinca.
- Usluge profesionalnih licenciranih skipera.

U cenu nije uračunata boravišna taksa koja se plaća direktno na recepciji hotela. Ulaznica za Park prirode Uvac iznosi 150 din.
Oni koji ne žele ići na organizovanu pešačku turu Specijalnim rezervatom prirode Uvac, mogu u sopstvenoj režiji uplatiti vožnju katamaranima po Uvačkom jezeru (3-4 sata vožnje) koja iznosi oko 1300 din.


Ukoliko imate grupu i želite korigovati navedeni program (promena samog programa putovanja, termina i dužine trajanja aranžmana) u skladu sa vašim posebnim potrebama i zahtevima, slobodno nas kontaktirajte. Mi se možemo prilagotiti vašoj grupi i napraviti program po vašoj meri.Pogledajte kako izgleda četvorodnevni aranžman raftinga Limom u organizaciji SkiBusa. Ukoliko su određene grupe više zainteresovane za organizaciju ovakvog programa, molimo da nas kontaktirate.

NAPOMENA: Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde. Organizator putovanja je SkiBus Beograd, Makedonska 28, licenca otp 45/2012.