31.maj - 02. jun 2019 - Rafting Limska avantura


Hotel Priboj31. maj - 02. jun 2019.  - Rafting na reci Lim predstavlja pravi izazov i pruža vrhunski doživljaj, kako ljubiteljima raftinga, tako i zaljubljenicima u prirodu. Veličanstveni predeli kroz koji prolazi ova reka, ostaviće vas bez daha i pružiti aktivan odmor od naporne i stresne svakodnevice urbanog života.
Program uključuje rafting Limom na ruti Priboj - Sjeverin dugoj 20km, posetu manastiru Sveti Nikola na Pribojskoj Banji, laganu šetnju kanjonom Kratovske reke, igre bez granica na Potpećkom jezeru i dve žurke u klubu „Kafana Moja“ u Priboju. Tokom povratka  poseta manifestaciji „Vezirovim Stazama“ u gradu Rudo (BiH) i obilazak Andrićgrada.

PROGRAM PUTOVANJA:

1 dan - 31. maj – petak

- Polazak iz Beograda u kasnim popodnevnim satima.
- Dolazak u hotel Lim, u Priboju i smeštaj u izabrane sobe.
- Kasna večera u hotelu.
- Žurka u klubu „Kafana Moja“ u Priboju
- Noćenje.         

Priboj i Pribojska banja

2 dan - 01. jun - subota

- Nakon doručka spremanje i polazak na laganu kanjoning šetnju
- Poseta manastiru Sveti Nikola (Pribojska banja) iz 12og veka koji je bio sedište dabrobosanske mitropolije koju je osnovao Sveti Sava.
- Organizovani prevoz do Kratova odakle počinje lagana kanjoning šetnja
- Nakon posluženja toplih napitaka u domu u Kratovu polazimo na pešačku turu karakterističnu po tome što se ovoga puta ide (odozgo na dole sa blagim padom terena), duž kanjona Kratovske Rijeke u kojioj veće postoje utabane staze i putevi. Za one koji budu poželeli malo adrenalina na pauzama ćemo oraganizovati penjanje do pećina koje su nedaleko od same staze a svojom brojnošću fasciniraju sve posetioce u ovm izuzetno atraktivnom kanjonu.
- Nakon izlaska iz kanjona pruža se predivan pogled na kratovski zaliv Potpećkog Jezera na čijem obodu se nalazi Ribarsko selo koje je sledeća tačka našeg programa.
- U Ribarskom selu nakon krće pauze program se nastavlja kupanjem u jezeru i organizovanjem igara bez granica na vodi i kopnu.
- Povratak u hotel Lim u Priboju. Večera u hotelu.
- Slobodno vreme za obilazak Priboja (mogućnost odlaska u Banjski kompleks i kupanje u lekovitim banjskim bazenima).
- Velika žurka u Priboju u „Kafana moja“.

 3. dan - 02. jun - nedelja

- Ustajanje i doručak u hotelu.Spremanje za rafting.
- Rafting na reci Lim predstavlja pravi izazov i pruža vrhunski doživljaj, kako ljubiteljima raftinga, tako i zaljubljenicima u prirodu. Veličanstveni predeli kroz koji prolazi ova reka, ostaviće vas bez daha i pružiti aktivan odmor od naporne i stresne svakodnevice urbanog života. Rafting Limom organizujemo na mirnijem delu Lima koji nema extremne bukove ali ima uzbudljive brzake tako da će posetioci moći da uživaju u predivnim pejzažima. Obzirom da se Potpećko jezero nalazi neposredno iznad ove rafting rute imamo mogućnost da dobijemo vodostaj kakav želimo i topliju vodu sa površine jezera, tako da rafting na ovom delu Lima postaje prava privilegija. I pored svih ovih pogodnosti naši gosti dobijaju neoprenska odela i neoprenske čizmice kao i obaveznu opremu prsluk, kacigu i veslo.
- Sa cilja raftinga u Setihovu, krećemo ka Rudom koje je udaljeno svega 1 km. Obzirom da je Rudo rodno mesto Mehmed Paše Sokolovića i njegovog brata Makarija Sokolovića (prvog Pećkog patrijarha) obićićemo par zančajnih lokaliteta i priključiti se manifestaciji „Vezirovim stazama“ koja se realizuje u Rudom, gde će nam lokalni vodiči ispričati zanimljivu istoriju vezanu za ove ličnosti.
- Polazak ka Višegradu.
- Slobodno vreme za obilazak Andrićgrada i poznatog Andrićevog mosta “Na Drini ćuprija”.
Dolazak za Beograd u kasnim večernjim satima.

Reka LIM
Lim je međunarodna reka koja u dužini od 220 km protiče kroz Crnu Goru, Albaniju, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu i uliva se u Drinu. Izvire na Crnoj planini u Crnoj Gori, svega nekoliko kilometara od izvora Tare, protiče kroz Plavsko jezero i uliva se u Drinu između Goražda i Višegrada. Na njoj su podignute dve hidroelektrane Potpeć (54 MW) i Bistrica (104 MW) između kojih se nalazi veštačko akumulaciono jezero zvano Potpećko. Sama reka formira kompozitnu dolinu u kojoj se naizmenično smenjuju klisure i kotline, a oblast oko nje se naziva Polimlje.

CENA ARANŽMANA po osobi iznosi:

 - Hotel Lim, Priboj
- Za smeštaj u 4-krevetnim sobama - 69 evra.
- Za smeštaj u 3-krevetnim sobama - 75 evra.
- Za smeštaj u 2-krevetnim sobama - 79 evra.
- Za smeštaj u 1-krevetnim sobama - 85 evra.

Uplata aranžmana je u dinarima, po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.

Aranžman obuhvata:
- Prevoz visokoturističkim autobusima na realciji Beograd - Priboj - Beograd.
- Sve neophodne trasfere tokom trajanja programa.
- Dva polupansiona u hotelu Lim u centru Priboja.
- Jednodnevni rafting Limom.
- Usluge profesionalnih licenciranih skipera uz obezbeđenu kompletnu rafting opremu za svakog pojedinca.
-Igre bez granica na Potpećkom jezeru.
- Dve žurke u Priboju.
- Kompletnu organizaciju i vođenje celokupnog putovanja. Specijalni popust za sve naše goste u etno restoranu „Kastel“ u Priboju.

U cenu nije uračunata boravišna taksa koja se plaća direktno na recepciji hotela Lim i po osobi i danu iznosi 50 din.

POGLEDAJTE JOŠ:
- Hotel Lim Priboj
- Pribojska Banja
- Detaljnije o Priboju


Ukoliko imate grupu i želite korigovati navedeni program (promena samog programa putovanja, termina i dužine trajanja aranžmana) u skladu sa vašim posebnim potrebama i zahtevima, slobodno nas kontaktirajte. Mi se možemo prilagotiti vašoj grupi i napraviti program po vašoj meri.


NAPOMENE:
•     Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Kako postati člana udruženja SkiBus možete videti na http://www.skibus.rs/clanstvo/kako-postati-clan/.
•    Za ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja.
•    Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
•    Organizator putovanja ne može uticati na spratnost smeštaja i deo zgrade. Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku putnika. SkiBus će proslediti zahteve i želje putnika hotelu, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste.
•    Organizator ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
•    Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.