29.04-02.05.2018. - Prvomajski 4-dnevni TOTAL RAFT Limom i Tarom


Hotel Priboj29. april - 02. maj 2017.  - Prvomajski TOTAL rafting program na rekama Lim i Tara sa obilaskom Andrićgrada. Program uključuje rafting Tarom na najatraktivnijoj ruti Brštanovica - Bastasi, dugoj oko 22 km kao i rafting Limom na ruti Kumanica - Petrovac, dugoj 30 km. U toku programa planirana je i poseta manastirima Kumanica i Mileševa. Tokom povratka planiran je i obilazak Andrićgrada (Kamengrada).
U ponudi je varijanta smeštaja u hotelu Comsar Rudo 4* u gradiću Rudo u BiH (sa 3 noćenja sa doručkom).

PROGRAM PUTOVANJA:

1 dan - 29. april - nedelja
- Polazak iz Beograda u 07:00 ujutru.
- Dolazak na Zlatibor na Jokino Vrelo i uživanje u predivnom ambijentu ovog etno sela. Jokino Vrelo pored objekata izgrađenih u tradicionalnom stilu zlatiborskog kraja, sačinjava niz manjih jezera koja nastaju od planinske rečice. Nakon jednočasovne pauze u ovom etno selu, odlazak na Zlatibor (u centar mesta), gde će putnici imati prilike da uživaju u najpopularnijoj srpskoj planini.  Nastavak puta za Rudo.
- U kasnim popodnevnim satima dolazak u  hotel Comsar Rudo u gradiću Rudo u BiH. Smeštaj u izabrane sobe.
- Noćenje u hotelu.

Jokino Vrelo

Priboj i Pribojska banjaZlatibor

 2. dan - 30. april - ponedeljak
- Doručak u hotelu.
- Polazak na avanturu raftinga Tarom. Vožnja autobusom do jednog od renomiranih rafting kampova u Bastasima (preko Foče).
- Nakon dolaska u rafting kamp, kratak odmor, podela rafting opreme i priprema za polazak na spust.
- Transfer terenskim vozilima do Brštanovice odakle počinje rafting rekom Tarom, kroz drugi najdublji kanjon na svetu (odmah iza Grand Kanjona u USA).
- Rafting Tarom i to
najuzbudljivijim delom ove veličanstvene reke (od Brštanovice do Šćepan Polja) sve do našeg rafting kampa, gde se prolazi ukupno 23 zanimljiva i atraktivna buka. U zavisnosti od vodostaja rafting će trajati od 2 do 4 sata. U toku spusta prave se pauze za kupanje, foto safari i osveženje.
-
Završetak raftinga - uplovljavanje do kampa u Bastasima, presvlačenje...
- Ručak etno specijaliteta u rafting kampu.
- Povratak u hotel Comsar Rudo u Rudu. Večera u hotelu opciono uz doplatu.

Kanjon reke Tare, drugi najveći po veličini u sveturafting Taromreka Tara najčistija reka Evrope

 3 dan - 01. maj - utorak
- Doručak u hotelu.
- Priprema i polazak na rafting Limom. Vožnja autobusom do manastira Kunaminca, gde je polazna tačka našeg raftinga na Limu.
- Neposredno pre raftinga obilazak manastira Kumanica, koji se nalazi u dolinini Lima između Prijepolja i Bijelog Polja, blizu granice sa Crnom Gorom.
Manastir Mileševa- Nakon posete manastiru, sledi start raftinga Limom ka Petrovcu. Duž rafting rute Kumanica - Petrovac, dugoj 30 km, proći će se kroz 16 bukova od kojih su najpoznatiji: "Kumanički", "Picin buk", "Jendek" i buk "Strugovi" na kome je održan evropski kup i državno prvenstvo u raftingu, a pored adrenalina, posetioci će imati prilike da uživaju u razgledanju fascinantnih krajolika koje nudi  dolina Lima. Po dolasku u Petrovc na Limu, hrabri i odvažni će  imati prilike da skaču sa višemetarskih skakaonica, mestu gde se inače i održava takmičenje u skokovima u vodu.
Nakon raftinga sledi presvlačenje i prevoz autobusom do manastira Mileševa, zadužbine kralja Vladislava i Sv. Save iz 1218. godine, poznatog po svetski značajnoj fresci "Beli andjeo".
- Povratak u hotel Comsar Rudo u Rudu. Večera u hotelu opciono uz doplatu.
- Noćenje.

 4. dan - 02. Maj - sreda
- Doručak u hotelu. Razduživanje soba, odjava i napuštanje hotela.
- Poseta Andrićgrada u Višegradu. Obilazak sadržaja unutar kompleksa Andrćgrada i jednočasovna plovidba Višegradskim jezerom od mosta Mehmed-paše Sokolovića do banjskog potoka u selu Sase i natrag.
- Nastavak puta
- Dolazak za Beograd u kasnim večernjim satima.

Reka Tara
Tara je najduža reka u Crnoj Gori, duga 144 km. Tara nastaje ispod Komova, od reka Opasnice i Veruše i otapanja snega i sezonskih kiša, a sa Pivom od Šćepan polja, u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom, gradi Drinu. Tara je usekla jednu od najvećih kanjonskih klisura u svetu, dugu 78 km, okomito strmih stranica visine preko 1300 metara, što Kanjon Tare čini najdubljim u Evropi.
Na toku Tare se nalaze stenovite i šljunkovite terase, uokvirene gustom borovom šumom, peščane plaže, visoke stene i više od 80 velikih pećina.
Pod zaštitom je UNESCO-a od 1977. godine, kao jedna od svetskih prirodnih znamenitosti.

Reka LIM
Lim je međunarodna reka koja u dužini od 220 km protiče kroz Crnu Goru, Albaniju, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu i uliva se u Drinu. Izvire na Crnoj planini u Crnoj Gori, svega nekoliko kilometara od izvora Tare, protiče kroz Plavsko jezero i uliva se u Drinu između Goražda i Višegrada. Na njoj su podignute dve hidroelektrane Potpeć (54 MW) i Bistrica (104 MW) između kojih se nalazi veštačko akumulaciono jezero zvano Potpećko. Sama reka formira kompozitnu dolinu u kojoj se naizmenično smenjuju klisure i kotline, a oblast oko nje se naziva Polimlje.


CENA ARANŽMANA
po osobi iznosi:

Hotel Comsar Rudo 4*, Rudo (BiH)
- Za smeštaj u 4-krevetnim sobama - 129 evra.
- Za smeštaj u 3-krevetnim sobama - 139 evra.
- Za smeštaj u 2-krevetnim sobama - 149 evra.

Uplata aranžmana je u dinarima, po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.
Navedene cene važe do 15. aprila 2017. (ili do popune mesta) nakon čega se uvećavaju

Aranžman obuhvata:
- Prevoz visokoturističkim autobusima na realciji Beograd - Rudo - Beograd.
- Sve neophodne trasfere tokom trajanja programa, što autobusom, što terenskim vozilima.
- Tri noćenja sa doručkom u hotelu Comsar Rudo 4* u gradiću Rudo u BiH.
- Jednodnevni rafting Limom.
- Jednodnevni rafting Tarom.
- Usluge profesionalnih licenciranih skipera uz obezbeđenu kompletnu rafting opremu za svakog pojedinca.
- Ručak u rafting kampu na Tari.
- Vožnju brorićem po Višegradskom jezeru u okviru posete Andrićgradu.
- Kompletnu organizaciju i vođenje celokupnog putovanja.

U cenu nije uračunata boravišna taksa koja se plaća direktno na recepciji hotela i po osobi i danu iznosi 1 evro.

Hotel Comsar Rudo 4*

 


POGLEDAJTE JOŠ:
- Hotel Comsar Rudo


Ukoliko imate grupu i želite korigovati navedeni program (promena samog programa putovanja, termina i dužine trajanja aranžmana) u skladu sa vašim posebnim potrebama i zahtevima, slobodno nas kontaktirajte. Mi se možemo prilagotiti vašoj grupi i napraviti program po vašoj meri.


NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde. Organizator putovanja je SkiBus Beograd, Makedonska 28, licenca otp 45/2012.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.