28.04-02.05.2018. - Prvomajski 5-dnevni RAFTING Limom


Hotel Priboj28. april - 02. maj 2018.  - Rafting na reci Lim predstavlja pravi izazov i pruža vrhunski doživljaj, kako ljubiteljima raftinga, tako i zaljubljenicima u prirodu. Veličanstveni predeli kroz koji prolazi ova reka, ostaviće vas bez daha i pružiti aktivan odmor od naporne i stresne svakodnevice urbanog života. Pored raftinga Limom, ovaj program uključuje i obilazak Sopotnice i manastira Mileševa, višečasovnu pešačku turu do jedanog od najlepših vidikovaca u našoj državi, vidikovaca Molitva, sa koga se pruža nezaboravan pogledu na meandre Uvca. Poslednjeg dana, pre polaska je predviđena vožnja prodićem po jezeru Kokon Brod.
U ponudi je smeštaj u hotelu Lim u Priboju sa 4 polupansiona.

PROGRAM PUTOVANJA:

1 dan - 28. april - subota
- Polazak iz Beograda u 07:00 ujutru.
- Dolazak na Zlatibor na Jokino Vrelo i uživanje u predivnom ambijentu ovog etno sela. Jokino Vrelo pored objekata izgrađenih u tradicionalnom stilu zlatiborskog kraja, sačinjava niz manjih jezera koja nastaju od planinske rečice. Nakon jednočasovne pauze u ovom etno selu, odlazak na Zlatibor (u centar mesta), gde će putnici imati prilike da nekoliko sati odmaraju i uživaju u najpopularnijoj srpskoj planini.  Nastavak puta za Priboj.
- U kasnim popodnevnim satima dolazak u hotel Lim u Priboju. Smeštaj u izabrane sobe.
- Kasna večera i noćenje u hotelu.

Jokino Vrelo

Priboj i Pribojska banjaZlatibor

2 dan - 29. april - nedelja
- Nakon doručka, spremanje i polazak na rafting. Dolazak do manastira Kunaminca, gde je polazna tačka našeg raftinga na Limu.
- Neposredno pre raftinga obilazak manastira Kumanica, koji se nalazi u dolinini Lima između Prijepolja i Bijelog Polja, blizu granice sa Crnom Gorom.
- Nakon posete manastiru, sledi start raftinga Limom ka Petrovcu. Duž rafting rute Kumanica - Petrovac, dugoj 30 km, proći će se kroz 16 bukova od kojih su najpoznatiji: "Kumanički", "Picin buk", "Jendek" i buk "Strugovi" na kome je održan evropski kup i državno prvenstvo u raftingu, a pored adrenalina, posetioci će imati prilike da uživaju u razgledanju fascinantnih krajolika koje nudi  dolina Lima. Po dolasku u Petrovc na Limu, hrabri i odvažni će  imati prilike da skaču sa višemetarskih skakaonica, mestu gde se inače i održava takmičenje u skokovima u vodu.
- Nakon raftinga sledi presvlačenje i povratak u hotel Lim u Priboju.

Reka LIM
Lim je međunarodna reka koja u dužini od 220 km protiče kroz Crnu Goru, Albaniju, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu i uliva se u Drinu. Izvire na Crnoj planini u Crnoj Gori, svega nekoliko kilometara od izvora Tare, protiče kroz Plavsko jezero i uliva se u Drinu između Goražda i Višegrada. Na njoj su podignute dve hidroelektrane Potpeć (54 MW) i Bistrica (104 MW) između kojih se nalazi veštačko akumulaciono jezero zvano Potpećko. Sama reka formira kompozitnu dolinu u kojoj se naizmenično smenjuju klisure i kotline, a oblast oko nje se naziva Polimlje.

3. dan - 30. april - ponedeljak
- Doručak u hotelu,Manastir Mileševa
-Prevoz autobusom do Prijapolja, kraći obilazak grada, odlazak do manastira Mileševa, zadužbine kralja Vladislava i Sv. Save iz 1218. godine, poznatog po svetski značajnoj fresci "Beli andjeo".
- Opcioni ručak Pokraj reke Mileševke.
- Obilazak sela Sopotnica koje leži na obroncima planine Jadovnik, na nadmorskoj visini od 1.200 m, sa puno vrela i slapova. Vodopadi koji nastaju iz reke Sopotnice visoki su do 20 m.
- Povratak u hotel Lim u Priboju i večera u hotelu.

 4. dan - 01. Maj - utorak
- Ustajanje i doručak u hotelu.
- Nakon doručka kreće se u Specijalni rezervat prirode Uvac, jedan od najlepših rezervata prirode u Srbiji, inače stanište izuzetno retke vrste orla lešinara, Beloglavog supa (orlova koji krase grb Srbije još iz doba Nemanjića). Sa polaskom od samog Uvačkog jezera, startovaće nekolikočasovna pešačka tura do čuvenog vidikovca "Molitva", odakle se pruža najlepši pogled na čudesne meandre Uvca, ovekovečen i prikazan na mnogim fotografijama. Na ivicama litica duž kanjona videće se gnezda Beloglavog supa, a ove fascinantne ptice, raspona krila i preko 3m, veličanstveno će krstariti nebom iznad. 
- Nakon završene pešačke ture povratak u Priboj u hotel Lim i večera u hotelu.
- Večera i noćenje u hotelu.

 5. dan - 02. Maj - utorak
- Ustajanje i doručak u hotelu.
- Nakon doručka, pakovanje stvari i priprema za put.
- Dolazak do Kokinog Broda kreće gde je predviđena 3-satna vožnja brodićima po Zlatarskom jezeru koje se nalazi na 880 metara nadmorske visine. Nastalo je 60-tih godna izgradnjom hidroelektrane koja je pregradila reku Uvac kod Kokinog Brod.
- Nastavak puta ka Beogradu
- Dolazak u Beograd u večernjim satima.

CENA ARANŽMANA po osobi iznosi:

 - Hotel Lim, Priboj
- Za smeštaj u 5-krevetnim sobama - 99 evra.
- Za smeštaj u 4-krevetnim sobama - 115 evra.
- Za smeštaj u 3-krevetnim sobama - 125 evra.
- Za smeštaj u 2-krevetnim sobama - 135 evra.

Uplata aranžmana je u dinarima, po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.
Navedene cene važe do 15. aprila 2018. (ili do popune mesta) nakon čega se uvećavaju

Aranžman obuhvata:
- Prevoz visokoturističkim autobusima na realciji Beograd - Priboj - Beograd.
- Sve neophodne trasfere tokom trajanja programa.
- Četiri polupansiona u hotelu Lim u centru Priboja.
- Jednodnevni rafting Limom.
- Usluge profesionalnih licenciranih skipera uz obezbeđenu kompletnu rafting opremu za svakog pojedinca.
- Izelte i organizovanu pešačku turu u Specijalnom rezervatu prirode Uvac.
- Vožnju brodićem po Zlatarskom jezeru - Kokin brod.
- Kompletnu organizaciju i vođenje celokupnog putovanja.

U cenu nije uračunata boravišna taksa koja se plaća direktno na recepciji hotela Lim i po osobi i danu iznosi 100 din. Takođe, neophodno je platiti i odgovarajuću ulaznicu u Park prirode Uvac koja iznosi 200 din.


POGLEDAJTE JOŠ:
- Hotel Lim Priboj Hotel Priboj
- Specijalni rezervat prirode Uvac
- Etno selo Jokino Vrelo
- Eko selo Vraneša
- Pribojska Banja
- Detaljnije o Priboju


Ukoliko imate grupu i želite korigovati navedeni program (promena samog programa putovanja, termina i dužine trajanja aranžmana) u skladu sa vašim posebnim potrebama i zahtevima, slobodno nas kontaktirajte. Mi se možemo prilagotiti vašoj grupi i napraviti program po vašoj meri.


NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde. Organizator putovanja je SkiBus Beograd, Makedonska 28, licenca otp 45/2012.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.