Portes du Soleil - Chatel - 09-16. mart 2019.


Chatel - Portes du Soleil - priuštite sebi nezaboravno zimovanje na padinama veličanstvenog Mont Blanca i u jednom programu skijajte u dve države, Francuskoj i Švajcarskoj. Fascinantni predeli, obilje snega po kojima je poznata ova regija zbog mikroklimatskih uslova stvorenih usled blizine Mont Blanca, kao i nesaglediva skijaška prostranstva, neće ravnodušnim ostaviti ni one koji u svojim nogama imaju veliki broj skijaških destinacija.

Sedmodnevni ski aranžman u jednom od najvećih svetskih ski domena - Portes du Soleil, koji u svojoj regiji sadrži čak 12 gradića Francuske i Švajcarske i poznata skijališta Chatel, Avoriaz, Morzine, čineći ski regiju koja obuhvata neverovatnih 650 km ski staza (pokriva ogoman prostor koji leži na teritorijama država Francuske i Švajcarske). Paket uključuje prevoz, sedmodnevni smeštaj i skipas. Smeštaj je apartmanskog tipa, a nalazi se u francuskom gradiću Chatel. Osnovni skipas važi za oblast Chatel (130km ski staza - 57 ski liftova i 69 ski staza) uz mogućnost doplate skipasa za ceo skijaški domen Portes du Soleil.

PROGRAM PUTOVANJA 2018:
- 08. mart - petak.  Polazak iz Beograda u popodnevnim satima.
- 09. mart - subota. Dolazak u Chatel i smeštaj u izabrane apartmane.
- 10-15. mart Šestodnevno skijanje u skijaškoj regiji Portes du Soleil. Skijaši koji se odluče da ostanu na osnovnom skipasu (Chatel skipas), skijaće u Chatel oblastio ovog ski domena. Oni koji dolate skipas za ceo ski region, imaće prilike skijati na svih 650 km staza ski regije Portes du Soleil.
- 16. mart - subota. Priprema i spremanje za polazak. Sređivanje i odjava apartmana (check-ot). Nakon razduživanja apartmana, sledi polazak za Beograd.
- 17. mart - nedelja. Dolazak u Beograd u popodnevnim satima.

FIRST MINUTE CENA paketa po osobi iznosii:
- Smeštaj u 1/8 krevetnim 3P apartmanima + prevoz + 6-dnevni skipas -  359 evra.
- Smeštaj u 1/6 krevetnim 3P apartmanima + prevoz + 6-dnevni skipas -  389 evra.
- Smeštaj u 1/6 krevetnim 2P apartmanima  + prevoz + 6-dnevni skipas - 379 evra.
- Smeštaj u 1/4 krevetnim 2P apartmanima + prevoz + 6-dnevni skipas -  409 evra.

Cena je izražena po osobi, a podrazumeva da je apartman u potpunosti popunjen.
 - Ukoliko u 4-krevetnom 2p apartmanu borave 2 osobe, doplata po osobi iznosi 140 evra,
 - Ukoliko u 4-krevetnom 2p apartmanu borave 3 osobe, doplata po osobi iznosi 50 evra,
 - Ukoliko u 6-krevetnom 2p apartmanu borave 4 osobe, doplata po osobi iznosi 50 evra,
 - Ukoliko u 6-krevetnom 2p apartmanu boravi 5 osoba, doplata po osobi iznosi 20 evra,
 - Ukoliko u 6-krevetnom 3p apartmanu borave 4 osobe, doplata po osobi iznosi 60 evra,
 - Ukoliko u 6-krevetnom 3p apartmanu boravi 5 osoba, doplata po osobi iznosi 25 evra,
 - Ukoliko u 8-krevetnom 3p apartmanu boravi 7 osoba, doplata po osobi iznosi 15 evra.

Popusti za decu i seniore:
- Za decu od 16 do 19 godina, kao i za starije od 65 godina, odbrava se popust u visini od 10 evra na vrednost celokupnog aranžmana.
- Za decu od 5 do 15 godina popust iznosi 30 evra.
- Mlađi od 5 godina, imaju pravo na popus u visini od 100 evra na vrednost celog aranžmana (kao i svi oni koji ne koriste skipas).

Uplata aranžmana je u dinarima, po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.

Sopstveni prevoz: Putnicima koji putuju sopstvenim prevozom, odobrava se odgovarajuće umanjenje od navedene paketne cene aranžmana. Broj putnika na sopstvenom prevozu je ograničen.

Bez skipasa: Ukoliko se ne koristi usluga skipasa, obračunava se, u zavisnosti od uzrasne kategorije skijaša, pripadajuće umanjenje u odnosu na definisanu cenu kompletnog paket aranžmana.

Aranžman obuhvata:
- Prevoz na relacijii Beograd - Chatel - Beograd.
- Sedmodnevni smeštaj u izabranim apartmanima u mestu Chatel - Portes du Soleil.
- Šestodnevni ski pas za oblast Chatel ski regije Portes du Soleil (oko 130 km ski staza - 57 ski liftova i 69 ski staza), uz mogućnost doplate skipasa za ceo ski domen Portes du Soleil.

Skipas: Doplata za šestodnevni skipas koji uključuje celu skijašku regiju Portes du Soleil (nadogradnja Chatel skipasa u Portes du Soleil skipas - 650km ski staza) iznosi 70 evra.

Boravišna taksa: U cenu aranžmana nije uključena boravišna taksa koja se plaća direktno na recepciji ili u odgovarajućoj agenciji u Chatelu.
Nismo u mogućnosti da garantujemo cenu turističke takse, obzirom da je podložna promenama koje zavise od odluka lokalne samouprave.

Posteljina i peškiri: Ukoliko ne želite da nosite sopstvene peškire iste možete da rentirate na licu mesta. Preporučujemo da nosite sopstvene peškire. Posteljina je uključena u cenu.

Depozit: Depozit za najam apartmana iznosi 260-450 evra po apartmanu, a plaća se na licu mesta, neposredno pre ulaska u smeštaj. Plaćanje je ili gotovinski ili blokiranjem sredstava u visini depozita sa devizne kreditne kartice. Depozit se dobija natrag na kraju boravka, prilikom razduživanja apartmana.

Završno čišćenje: Čišćenje apartmana nije u ceni aranžmana, pa su putnici u obavezi da apartmane srede, očistite i dovestu u red da budu u stanju kakvi su bili pre ulaska. Ukoliko želite za to angažovati službu za čišćenje, moraćete dodatno platiti tu uslugu.

NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
Za ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Rezidencija Le Grand Lodge - Chatel

Le Grand Lodge je apartmanska rezidencija u mestu Chatel u okviru skijaškog domena Portes du Soleil. Udaljena je 800 m od centa mesta i polazne stanice žičare - gondole, do koje vozi besplatan shuttle bus. Najbliža ski staza je udaljena 500m.

Rezidencija poseduje otvoreno / zatvoreni bazen, saunu i jacuzzi kadu čije korišćenje je besplatno.  U ulaznom holu je prijatan zajednički dnevni boravak sa kaminom. Pristup internetu na recepciji je besplatan, a u apartmanima je moguć uz doplatu.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Avoriaz

Avoriaz je skijalište koje se nalazi u srcu skijaške regije "Port de Soleil" koja obuhvata 8 mesta u Francuskoj i 4 u Švajcarskoj, sa ukupno 650 km staza. Naselje je većim delom izgrađeno na litici iznad doline Morzine na 1800 m/nv. U samom naselju nema saobraćaja, autobusi i automobili ostaju na parkingu ispred mesta, stvari uz doplatu prevozi ratrak, ali se mogu iznajmiti i sanke koje vuku konji.
Avoriaz je naselje impresivne arhitekture, a poloožaj apartmanskih zgrada obezbeđuje ski in - ski out, bez obzira u kojoj ste od njih smešteni. Osim skijanja u ponudi su i brojne druge aktivnosti: paragliding, vožnja sankama sa psećom zapregom, vožnja helikopterom, vožnja balonom, ronjenje pod ledom, ali i kuglana, klizalište i fitness centar. Za decu je organizovano dječije selo Annie Famose.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Chatel

Chatel je šarmantno alpsko selo i istoimeno skijalište u francuskim Alpima, koje je sastavni deo grandiozne skijaške regije Portes du Soleil sa ukupno 650 km skijaških staza. Châtel je direktno povezan sa otalim skijalištima regije Portes du Soleil preko skijališta sa kojima se graniči i to:
- Avoriaz, a preko njega dalje sa oblašću  "Mozine i Les Gets"; 
- Morgin, a preko njega sa ostalim švajcarskim skijalištima Champoussin, Champery i Les Crosets.

Detaljnije...

Detaljnije o destinaciji: Portes du Soleil - Chatel, Avoriaz

Portes du Soleil ili Kapija Sunca, kako ga zovu stanovnici ove skijaške regije, prostire se izmedu Francuske i Švajcarske, a sa 650 km ski staza (28 crnih, 104 crvene, 112 plavih, 34 zelene staze) i 212 ski liftova, spada među najveće skijaške domene na svetu.
Obuhvata ukupno 12 mesta, od čega je 8 u Francuskoj, a 4 u Švajcarskoj:
- U Francuskoj: Avoriaz, Les Gets, Morzine, Châtel, Abondance, La Chapelle d'Abondance, Saint Jean d'Aulps i Montriond.
- U Švajcarskoj: Torgon, Morgins, Champoussin i Val d' Illiez-Champeri-Les Crosets.

Detaljnije...