Leto u Alpima - Morillon - Chamonix, regija Mont Blanc 30.jun-07. jul 2018.


Sa posetom Aosti, Chamoniju, Ženevi, Evijanu, …
Planinski centar Morillon (Morijon) se nalazi u Visokim Savojskim Alpima, u podnožnu Mont Blanca, između Šamonija i Ženeve, a u okviru skijaškog domena Grand Massif. Zahvaljujući svom izuzetnom položaju, na oko 1100 metara n/v, pogodan je kako za zimski, tako i za letnji odmor, za porodice, parove ili grupe prijatelja. Izuzetno živopisni pejsaži, mogućnost  organizovanja izleta u obližnje gradove (Ženeva, Šamoni), planinske centre St.Žerve, mondenski Mežev, ili živopisni Flan, kao i mnogobrojne pešačke i planinarske ture, učiniće Vaš boravak nezaboravnim.

Mnogobrojne su mogućnosti za bavljenje sportom. Oko 600km staza za mountain bike, oko 900 km planinarskih puteva i staza, sportovi na divljim vodama, speleologija, ribolov, kao i akva parkovi i spa kompleksi, tereni za tenis, fudbal, balote i mnogi drugi sadržaji su garancija uspešnog aktivnog odmora u neponovljivom planinskom ambijentu.

 

PROGRAM PUTOVANJA:


1.    DAN:  29.06.2018.  BEOGRAD – HRVATSKA - ...
Polazak iz Beograda u 17:00 časova i putovanje prema Francuskoj sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Noćna vožnja...

2.    DAN: 30.06.2018.   ... SLOVENIJA – ITALIJA – AOSTA - FRANCUSKA (okolina Chamonix-a, Morillon)
... Putovanje kroz Hrvatsku, Sloveniju i severnu Italiju, pored Zagreba, Ljubljane, Venecije, Verone i Milana, do doline Aosta. Vožnja živopisnom ledničkom dolinom Aosta do grada Aosta, poznatog još od rimskog doba. Panoramska šetnja i slobodno vreme do 15:00 časova, kada je polazak za Francusku. Prolazak tunelom Mont. Blanc i dolazak u regiju Chamonix-a (mestašce Morillon). Smeštaj u apartmansku rezidenciju. Noćenje.

3.    DAN: 01.07.2018.  MORILLON
Dan predviđen za odmor i upoznavanje mesta i bliže okoline. Popodnevni lagani hiking sa stručnim vodičem. Noćenje.

4.    DAN: 02.07.2018.   MORILLON – CHAMONIX – izlet
U 09:00 časova polazak na celodnevni izlet u Chamonix. Panoramska šetnja centrom Chamonix-a i Gradić Chamonixslobodno vreme za uživanje i individualno razgledanje grada. Mogućnost fakultativnog odlaska najvišom žičarom u Evropi, na Aiguille du Midi, na 3.848 metara nadmorske visine, odakle se pruža spektakularan pogled na Mont Blanc. Povratak u Morillon u večernjim časovima. Noćenje.

5.    DAN:  03.07.2018.  MORILLON – FLAINE – Izlet
U 09:00 časova polazak na celodnevni planinarski izlet do ski centra Flaine. Hiking sa stručnim vodičem. Povratak autobusom u Morillon. Noćenje.


Chamonix mesto  

6. DAN:  04.07.2018.  MORILLON – St.GERVAIS – MEGEVE – izlet
U 09:00 časova polazak na celodnevni izlet u poznate mondenske turističke i ski centre St. Gervais i Megeve. Lagani hiking sa stručnim vodičem. Panoramske šetnje i uživanje u živopisnim pejsažima. Povratak u Morillon u popodnevnim časovima. Noćenje.

7.    DAN:
  05.07.2018.  MORILLON – GENEVA – EVIAN – fakultativni izlet
U 08:00 polazak na celodnevni izlet oko ženevskog jezera, sa obilaskom Ženeve, i svetski poznate banje Evian. Povratak u Morillon u večernjim časovima. Noćenje.

8.    DAN:  06.07.2018.  MORILLON - CHAMONIX – izlet
U 09:00 časova polazak na celodnevni izlet u Chamonix Takođe je moguće fakultativni izlazak zupčastom železnicom na najveći alpski lednik, Mer de Glace i poseta ledenoj pećini izdubljenoj u samom ledniku, zatim hiking sa stručnim vodičem. Slobodno vreme u Chamonixu. Povratak u Morillon. Noćenje.

9.    DAN:
  07.07.2018.   MORILLON – MILANO - ...
Napuštanje apartmana i u  09:00 časova i polazak prema Srbiji. Dolazak u Duino, predgrađe Milana oko 13:30 časova, odakle se direktnom metro linijom odlazi do centra grada. Panoramska šetnja i upoznavanje sa znamenitostima: Duomo, galleria Vittorio Emanuele, Scala, … slobodno vreme. U 23:00 nastavak putovanja prema Srbiji, sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti kroz Italiju, Sloveniju, ... noćna vožnja...

10.    DAN:  08.07.2018.    ... BEOGRAD
...dolazak u Beograd oko 14:00 časova. Kraj aranžmana.

Aiguille du Midi


CENA ARANŽMANA (po osobi):   
    209 €     smeštaj u 2P (dvoprostornom) apartmanu za 6 osoba
    215 €     smeštaj u studiju       za 4 osobe
     219 €     smeštaj u 3P (troprostornom) apartmanu za 6 osoba

Smeštaj je u odabranim apartmanima, a gore navedena cena je izražena po osobi u slučaju da je apartman u potpunosti popunjen, tj. da je u njemu smešteno onoliko ljudi koliko apartman poseduje kreveta. U slučaju da u apartmanima boravi manji broj osoba, potrebno je izvršiti odgovarajuću doplatu za prazan krevet i to:

- doplata za smeštaj 3 osobe u 4-krevetnom studiju iznosi 20 evra po osobi,
- doplata za smeštaj 2 osobe u 4-krevetnom studiju iznosi 60 evra po osobi,

- doplata za smeštaj 5 osobe u 6-krevetnom 2P apartmanu iznosi 10 evra po osobi,
- doplata za smeštaj 4 osobe u 6-krevetnom 2P apartmanu iznosi 25 evra po osobi,

- doplata za smeštaj 5 osobe u 6-krevetnom 3P apartmanu iznosi 15 evra po osobi,
- doplata za smeštaj 4 osobe u 6-krevetnom 3P apartmanu iznosi 40 evra po osobi,

Uplata aranžmana je u dinarima, po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.

Cena aranžnama obuhvata:

-    Prevoz autobusom visoko turističke kategorije prema programu,
-    Smeštaj u apartmanskoj rezidenciji u turističkom centru Morillon, u apartmanu po izboru, na bazi sedam noćenja, posteljina uključena u cenu,
-    Izlete u Chamonix, Flaine, St.Gervais, Megeve i Milano,
-    Usluge vodiča pratioca agencije i stručnog vodiča za hiking,
-    Troškove organizacije aranžmana.

Cena aranžmana ne obuhvata:
-    Putno zdravstveno osiguranje (pribavlja se u agenciji).
-    Peškiri u apartmanima (set veći+manji) - renta po ceni od 7,5 € po osobi. Preporuka je da se nosi sopstveni peškiri.
-    Boravišna taksa po ceni od ukupno 8,40 € po osobi (trenutna cena).
-    Garantni deposit u iznosu od 300€ po apartmanu (vraća se na kraju boravka u koliko se apartman razduži bez oštećenja i očišćen).
-    Čišćenje apartmana  nije u ceni aranžmana, pa su putnici u obavezi da apartmane srede, očistite i dovedu u red da budu u stanju kakvi su bili pre ulaska. Ukoliko želite za to angažovati službu za čišćenje, moraćete dodatno platiti tu uslugu 58 do 126 eur po apartmanu, zavisno od veličine.
-    Fakultativne vožnje žičarom Aiguille du Midi po ceni od ~60€ po osobi i zupčastom železnicom Montenvers u Chamonixu po ceni od ~32 € po osobi.
-    Fakultativni izlet u Ženevu i Evian, po ceni od 25€ (minimum za realizaciju 20 osoba).
-    Troškovi ishrane, lični i ostali nepomenuti troškovi.

Chamonix - Letnje mape za vožnju žičarama i planinarenje:

 


NAPOMENE:
Na ovo, kako i sva druga putovanja mogu putovati isključivo članovi udruženja ljuitelja skijanja SkiBus. Proceduru kako postati član možete videti ovde.
Za ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja agencije SkiBus travel. Organizator putovanja je Turistička agencija SkiBus travel Beograd, Makedonska 28, licenca otp 45/2012.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Organizator putovanja ne može uticati na spratnost smeštaja i deo zgrade. Raspodelu soba vrši recepcija po dolasku putnika. SkiBus će proslediti zahteve i želje putnika, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste.
• Organizator ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.


Pogledajte smeštaj za ovaj aranžman:

Apartmani Le Beut - Morillon

Planinski centar Morillon (Morijon) se nalazi u Visokim Savojskim Alpima, u podnožnu Mont Blanca, između Šamonija i Ženeve. Zahvaljujući svom izuzetnom položaju, na oko 1100 metara n/v, pogodan je kako za zimski, tako i za letnji odmor, za porodice, parove ili grupe prijatelja.
Smeštaj je u apartmanskoj rezidenciji Le Beut, udaljenoj oko 400 metara od centra turističkog naselja i nedaleko od istoimenog alpskog sela.

Detaljnije...

Detaljnije o ski centru: Chamonix

U srcu francuskih Alpa, u podnožju najvišeg vrha Evrope, Mon Blana, nalazi se jedan od najstarijih zimskih sportskih centara, gradic Šamoni (Chamonix)...

Grad u kome su se održale prve zimske Olimpijske igre, sa oko 10000 stanovnika, nalazi se na nadmorskoj visini od 1035m, u samoj kotlini reke Aure. Svojom tradicijom, gostoljubivošcu, brojnim restoranima i bistroima, sportskim i kulturnim aktivnostima, cini jedinstveni zimski centar u svetu, gde je mondenski duh u potpunosti uklopljen sa tradicionalnom atmosferom.

Okolina Šamonija raspolaže terenima za skijanje i snoubord, najrazlicitijih težina, ali i lokacijama za planinarenje, savladavanje glecera i ledenih stena, ski-turing, sankanje i dr.

Detaljnije...